Fordeler med kredittkort

  • fordeler med kredittkort


Etter at programmet Luksusfellen begynte å rulle over norske TV-skjermer har mange blitt skeptiske til kredittkort, og det å benytte seg av et kredittkort har nærmest blitt sammenstillt med økonomisk ruin. Dette syntes vi er synd, fordi det finnes faktisk en rekke fordeler med kredittkort. Ja, vi er klar over at kredittkort har en høy effektiv rente og at det blir fort meget dyrt om man sluntrer unna med betaling av regninger, men for den årvåkne bruker mener vi det finnes mange fordeler.

Fordeler et kredittkort gir deg:

1. Kredittkort fører til økt sikkerhet. Mange har opplevd å få tømt sparekontoene sine når kortet deres har blitt skimmet i utlandet. Dette er gjerne Visa-kort som er koblet direkte opp mot lønnskonto eller sparekonto. Ved svindel blir pengene tilslutt tilbakebetalt av Visa, men dette er en omstendelig prosess som kan ta flere måneder og det hjelper deg lite når du står pengelens et sted i utlandet. Benytter du deg istedenfor av et kredittkort når du er i utlandet stikker tyvene av med banken sine penger istedenfor dine. Sparekontoen din er fortsatt inntakt og du har denne som backup i tilfelle.Det blir banken sitt problem istedenfor ditt!

2. Reiseforsikring er ofte inkludert i kredittkortet. Det finnes en rekke kredittkort som har reiseforsikringen inkludert i kortet om du betaler deler eller hele reisen med kredittkortet. Tar man utgangspunkt i at en typisk reiseforsikring koster mellom 500-1000kr blir det fort penger å spare på å betale reisen med kredittkortet om det er tilknyttet reiseforsikring.

3. Rabatter og cashback. Cashback og rabatter ved bruk av kredittkort har blitt stadig mer populært i Norge. Bensinkort har lenge vært kjent, men nå har det også blitt mer og mer vanlig med rabatter på både, klær, sko og dagligvarer om man betaler med kredittkort. Noen kredittkort gir deg attpåtil penger tilbake i form av cashback hver eneste gang du handler.

Dette er bare noen av fordelene ved kredittkort. Hvis du har en ordnet øknomi gir kredittkort flere fordeler. Er du i tvil om hvilket kredittkort du skal velge anbefaler vi at du besøker vår test av kredittkort.